Popkoor Sing & Swing, plezier in muziek

Wat bindt de leden van Popkoor Sing & Swing? Waarom zingen mensen, mannen en vrouwen, zo verschillend in leeftijd, beroep en temperament? Plezier in muziek!

Wat bindt is het samen repeteren, moeilijke akkoorden instuderen, af en toe verzuchten dat het nooit wat wordt. En dan..... Yes! Een lied komt tot leven, de "Sing" ontmoet de "Swing".

Wat bindt zijn betrokken mensen die het repertoire uitkiezen, die de kleding bepalen, de bewegingen en het decor er bij zoeken. Het hoort er allemaal bij. Wie durft mag solo of met een klein groepje, de rest ondersteunt en leeft mee. In het theater komt alles tot leven.

Zo divers als de leden, zo divers is de muziek, soms ingetogen, meeslepend, ontroerend, vaak vrolijk en af en toe met een boodschap. Salsa, rock, ballads, disco en musical. Het maakt niet uit wat we zingen. Voorop staat dat we het samen doen, plezier maken en het publiek een leuke avond bezorgen. Ongeveer 50 koorleden en een dirigent verbonden in de muziek, samen Popkoor Sing & Swing.

Popkoor Sing & Swing werd in 1989 in Coevorden opgericht door een handjevol enthousiaste muziekliefhebbers. Tegenwoordig telt het koor zo'n 50 leden uit Coevorden en wijde omgeving.

In de loop der jaren heeft Sing & Swing zich ontwikkeld tot Popkoor Sing & Swing, wat tot uiting komt in een moderner repertoire van hedendaagse popsongs en ballads.

Popkoor Sing & Swing komt om de drie jaar met een nieuw programma waarmee optredens in de regio worden gegeven. Het optreden in een theater in de regio vormt hierbij een driejaarlijks hoogtepunt, een wervelend avondvullend programma, waarin zang, muziek, choreografie, decor, licht en kleding bij elkaar komen.